Wednesday July 06 , 2022
Text Size
   
Image

VODA 2021

Zlatibor, Hotel Čigota
22.-24. septembar 2021.

Poziv na saradnju

Poštovane koleginice i kolege,

Srpsko društvo za zaštitu voda (SDZV) je naučno-stručno udruženje koje postoji već vipe od 50 godina. Osnovni zadatak SDZV i ciljevi rada nisu se promenili tokom svih ovih godina, i mogu se najkraće definisati kao borba za očuvanje vodnih resursa, koja se ne sastoji samo u prečišćavanju otpadnih voda, nego počinje sa planiranjem korišćenja vode kroz planska dokumenta, zatim obuhvata smanjenje emisije svih vrsta zagađenja, zahteva pravilnu izgradnju hidrotehničkih objekata, racionalnu potrošnju vode i praćenje stanja akvatične sredine i efekata preduzetih mera. Za realizaciju ovog složenog zadatka, bilo je potrebno okupiti stručnjake različitih profila (građevinske inženjere-hidrotehničare, tehnologe, hemičare, biologe i druge) u čemu je SDZV zaista uspelo, i što danas sa velikim zadovoljstvom ističemo. Pozivamo Vas da se uključite u rad SDZV i pomognete njegove aktivnosti na neki od sledećih načina:

KOLEKTIVNIM ČLANSTVOM U SDZV Vaše preduzeće će redovno dobijati Zbornike radova sa godišnjih konferencija "VODA", časopis "Water Research and Management" kao i ostale relevantne informacije kojima Društvo raspolaže. Ovi materijali na direktan ili indirektan način pomažu afirmaciji Vašeg preduzeća i unapređenju znanja i aktivnosti članova Vašeg kolektiva koji se bave problematikom korišćenja i zaštite voda i aktivno učestvuje u radu Društva.

INDIVIDUALNIM ČLANSTVOM U SDZV pojedincima se omogućava da publikacije SDZV i kotizacije za konferencije i savetovanja SDZV plaćaju po nižim, povlašćenim cenama. Dobijaćete i sve informacije o aktivnostima SDZV. Individualnim članstvom takođe stičete pravo da se aktivno uključite u rad organa i drugih radnih tela u okviru SDZV, ili da preko Društva uspostavljate veze sa drugim domaćim i međunarodnim srodnim naučno-stručnim organizacijama radi razmene iskustava i informacija.

DODELJIVANjEM POMOĆI KONFERENCIJI "VODA" koja se održava svake godine. Pojavom Vaše firme u spisku sponzora, objavljivanjem reklame u Zborniku ili časopisu, postavljanjem reklamnog panoa i učešćem (prisustvom) Vašeg predstavnika na Konferenciji, upoznajete značajan broj stručnjaka iz oblasti korišćenja i zaštite voda sa delatnošću Vašeg preduzeća. Učešće Vaših stručnjaka na samoj Konferenciji doprineće boljem upoznavanju sa kolegama, novim naučnim i stručnim rezultatima, tehničkim rešenjima koja su realizovana u drugim sredinama, i otvara šire polje rada za Vaše preduzeće.

Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu i pomoći da ovo ugledno naučno-stručno Društvo sa dugogodišnjom tradicijom i kontinuiranim članstvom u međunarodnim asocijacinma za vode nastavi uspešan rad na obostrano zadovoljstvo.

PREDSEDNIK SDZV

Dr Momir Paunović, dipl.biol.

 

VODA 2021

Ovde možete preuzeti dokumenta za predstojeću Konferenciju VODA 2021

Water Research and Management


wrm cover_vol09no01

Who's Online

We have 19 guests online