Saturday December 07 , 2019
Text Size
   

Vesti

Časopis "Water Research and Management"

Srpsko društvo za zaštitut voda kao izdavač i Međunarodno udruženje preduzeća koja se bave vodosnabdevanjem na području sliva reke Dunav (International Association of Water Supply Companies in the Danube River Catchment Area – IAWD), Institut za vodoprivredu "Jaroslav Černi" i Institut za biološka istraživanja "Siniša Stanković", kao koizdavači pokreću naučno-stručni časopis

"Water Research and Management"

Zaključeno je da postoji potreba za postojanjem kvalitetnog časopisa koji bi objedinio sve aspekte istraživanja i upravljanja vodama, a raznovrsna tematika i potencijalni korisnici različitih struka mogu doprineti visokom kvalitetu objavljenih radova, kao i citiranosti časopisa.


Časopis će izlaziti kvartalno od 2011. godine.

 

 

VODA 2010

Na Divčibarama je od 08. do 10. juna održana 39. konferencija o aktulanim problemima korišćenja i zaštite voda "VODA 2010". Konferenciju je organizovalo Srpsko društvo za zaštitu voda u saradnji sa Institutom za vodoprivredu "Jaroslav Černi" AD i "Vujić Valjevo" d.o.o.

Na konferenciji je prezentovan 71 rad. Najveći broj autora je bio iz Srbije, ali i iz okruženja (Crna Gora, Makedonija, BiH,  Hrvatska, Bugarska, Albanija).

Tokom konferencije je održana i godišnja skupština SDZV na kojoj je usvojen novi statut i smernice za dalji period.

Gost je bio i predsednik IAWD, gospodin Philip Weller.
 

Page 11 of 11