Saturday August 24 , 2019
Text Size
   

Vesti

Časopis WRM No. 2, Vol.1

Vesti - Vesti

WRM_cover_Vol_01_No_02Drugi broj našeg časopisa Water Research and Management je izašao 30. juna 2011. godine.

U njemu možete pročitati:

  • Integrated Tisza River Basin Management Plan: Marieke van Nood, Péter Kovács, Peter Whalley, Diana Heilmann, Miodrag Milovanović, Emilia Kunikova, Graziella Jula, Alexei Iarochevitc
  • FAO’s Water Programme - Coping with Water Scarcity: Jean-Marc Faurès and Radisav Pavlovic
  • Certain Implications of Oxic Conditions in Alluvial Groundwater: Milan Dimkić, Milenko Pušić, Brankica Majkić-Dursun, Vesna Obradović
  • Assessment of the Microbiological Quality of the River Tisa in Serbia: Stoimir Kolarević, Jelena Knežević-Vukčević, Momir Paunović, Zoran Gačić, Branka  Vuković-Gačić
  • Water Quality Assessment Based on the Macroinvertebrate Fauna - the Pcinja River Case Study: Slavevska-Stamenković Valentina, Paunović Momir, Miljanović Branko, Kostov Vasil, Ristovska Milica and Miteva Donka
    

   VODA 2011 - Zlatibor, 7.- 10. jun 2011. godine

   Vesti - Vesti

   Nastavljajući dugogodišnju tradiciju, Srpsko društvo za zaštitu voda – SDZV zajedno sa Institutom za vodoprivredu “Jaroslav Černi”, Beograd i JKP „Vodovod-Užice”, organizuje jubilarnu 40. godišnju konferenciju posvećenu korišćenju voda i zaštiti vodnih resursa od zagađenja. Teme Konferencije obuhvataju široki spektar oblasti od značaja za zaštitu voda od zagađenja, uključujući i problematiku obezbeđenja potrebnog kvaliteta vode za piće i kanalisanje naselja. Na ovaj način omogućava se celovito sagledavanje zaštite prirodnih voda od zagađenja i korišćenja voda za potrebe vodosnabdevanja, što je preduslov za pravilno sagledavanje i efikasno rešavanje problema.

   Osnovni cilj Konferencije je promocija i publikovanje rezultata naučnog rada, istraživanja i studijskog rada kao i razmena ideja i iskustava stručnjaka iz oblasti korišćenja i zaštite voda. Podjednaka pažnja posvetiće se merama za zaštitu vodnih resursa, praćenju kvaliteta prirodnih voda, obezbeđivanju potrebnog kvaliteta vode za piće i sakupljanju i prečišćavanju otpadnih voda.
    

   VODA 2011

   Vesti - Vesti

   2011_zlatibor_1571Srpsko društvo za zaštitu voda – SDZV zajedno sa Institutom za vodoprivredu “Jaroslav Černi”, Beograd i JKP „Vodovod-Užice”, organizovalo je jubilarnu 40. godišnju konferenciju posvećenu korišćenju voda i zaštiti vodnih resursa od zagađenja.

   Konferencija je održana na Zlatiboru od 07. do 10. juna 2011. godine.   _______

      

   VODA 2012 - Divčibare, 5-7. jun 2012. godine

   Vesti - Vesti

   Nastavljajući dugogodišnju tradiciju, Srpsko društvo za zaštitu voda – SDZV zajedno sa Institutom za vodoprivredu “Jaroslav Černi”, Beograd i “Vujić Valjevo”, organizuje 41. godišnju konferenciju posvećenu korišćenju voda i zaštiti vodnih resursa od zagađenja.
   Teme Konferencije obuhvataju široki spektar oblasti od značaja za zaštitu voda od zagađenja, uključujući i problematiku obezbeđenja potrebnog kvaliteta vode za piće i kanalisanje naselja. Na ovaj način omogućava se celovito sagledavanje zaštite prirodnih voda od zagađenja i korišćenja voda za potrebe vodosnabdevanja, što je preduslov za pravilno sagledavanje i efikasno rešavanje problema.

   Osnovni cilj Konferencije je promocija i publikovanje rezultata naučnog rada, istraživanja i studijskog rada kao i razmena ideja i iskustava stručnjaka iz oblasti korišćenja i zaštite voda. Podjednaka pažnja posvetiće se merama za zaštitu vodnih resursa, praćenju kvaliteta prirodnih voda, obezbeđivanju potrebnog kvaliteta vode za piće i sakupljanju i prečišćavanju otpadnih voda.

    

   VI sednica Upravnog odbora Društva

   Vesti - Vesti

   Na VI sednici Upravnog odbora Srpskog društva za zaštitu voda (SZDV), održanoj 15.11.2010. godine, doneta je odluka o osnivanju stručno-naučnog časopisa „Water Research and Management - WRM“. Izdavač časopisa je SZDV, a koizdavači su Međunarodno udruženje preduzeća koja se bave vodosnabdevanjem na području sliva reke Dunav (International Association of Water Supply Companies in the Danube River Catchment Area – IAWD), Institut za vodoprivredu „Jaroslav Černi“, Beograd i Univerzite u Beogradu – Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“ (IBISS).

   WRM će se publikovati na engleskom jeziku i izabran je međunarodni Urednički odbor. Ambicije SDZV su da se obezbedi visok kvalitet publikovanih radova i da časopis, u najkraćem roku, postane referisan u odgovarajućim citatnim bazama, kao i da dobije faktor uticaja (IF – impact factor).
      

   Page 8 of 9

   Inactive Module

   You should publish modules to the "inactive" position and set the Menus to "All", for them to show up on pages where there is no active menu ID. This is a bug/feature of Joomla that causes only menu items in the "All" setting to show up.